0 ♛ merdeka ♛

Dec 7, 2011
hey guyss and assalamualikum
hmmm mierah nak story cikit . hee . kali ni yang happy punye .
sebelum ni kan salu story yang sedih sedih je .
apa kata skali skale . dua kali dua kala story sal yang happy
happy plak . hahahahah .
okay ~ hari ni mierah dah habis final . walaweyh suka nya .
dah tak payah nak menghadap note lagi . tunggu tahun depan plak .
hahah . tahun depan mierah masuk sem 4 . hmmm macam mana lah pointer mierah kan .
hope okay la . semua orang taknak pointer yang tak okay kan .
so apa yang boleh buat . berdoa lah ye . AMIN

heemmmm pasal my sayang plak . ni baru balik makan dengan dia .
biasa lah hari jumaat mierah dah nak balik umah .
dia tak balik sebab keja . asyik busy dengan keje dia je .
esok pun dia nak tinggalkan mierah lagi . lusa mierah dah nak balik .
bagus sangat la tu . iiisssshhhh b ni ! tak payah pegi lah ~
nanti dekat sebulan tak jumpa . macam mana tu ? ?
sabar je lah . hehe . lagi satu . rindu dia sangat sangat . kenape ea ?
padahal dah dekat dengan dia tapi rindu tu still lagi ada .
susah kan kalau macam ni . b ! rindu b sangat sangat .
rindu nak luangkan masa dengan b .
kan sebelum ni kita asyik gaduh so masa kita terbuang macam tu je .
sedihh kan . hmm pape pun sayang b sangat sangat .
nanti kalau sygs dah balik b jaga diri taw .
jangan lupa makan . n salu salu lah ingat orang kay sini .



walaupun sygs jauh dengan awak b ~
tapi jangan sesekali cuba untuk lupakan sygs.
hee . tak malu kan mintak macam tu .
tapi sygs akan sentiasa ingat b .
* HACKS *

0 ♛ cry ♛

Dec 3, 2011
heyy guys and assalamualaikum
hari ni nak story cikit kat baby blogie ni .
nak story kat orang susah .
so dapat story kat cini pun bagus .
satu je nak bagi tahu . mierah nak nanges boley ?
seriously time ni aku nak sangat nanges . nak lepas semua yang ada
dalam hati aku . selagi tak lepas benda ni . makin lama boley bengkak hati aku !
kenape mesti aku rasa macam ni ? apa salah aku ?
tapi satu je yang aku ingat .
ALLAH takan menguji hambanya kalau hambanya tak dapat
lalui cubaan yang dialaminya tu . so aku kena kuat !
tapi satu je aku nak kaw tahu yunk ! aku sayang kaw weyh .
kalau betul HACKS tu untuk aku . kaw takan buat aku macam ni .
aku ada salah ngan kaw , aku mengaku .
aku buat kaw marah . aku mintak maaf .
kaw merajuk . aku pujuk .
tapi aku ? apa aku dapat . kaw cakap aku dapat chynta kaw .
tapi mana ??? aku bukan nak hebohkan masalah kita kat orang .
tapi dah orang tu yang tahu n aku pun tahu dari die .
tapi still lagi nak salahkan aku ! sape aku ni .
aku ni kain buruk yang kaw boley pijak2 ke . aku tade perasaan ke .
aku nak pertahankan hubunagan kita . tapi kaw macam tak kisah .
aku takda pun kaw owkey . tapi aku .
ntah la weyh . aku tade jawapan untuk semua ni .
kaw je yang ada . SEKIAN ~
Dec 1, 2011

heyy guys and assalamualaikum
buat apa tu ? dah makan . sihat tak . hope sihat la yee .
hmm hari ni rasa macam nak update baby blogie lah . so apa lagi terupdate la die .
hehehe . ayat mintak kaki ~ ehmm nampak kan picture kat atas tuh .
saje je nak update picture tu . sebab mierah rasa ayat die macam sesuai je
dengan situasi mierah sekarang . sedih kan kalau rasa macam ta diperlukan
untuk orang yang kita sayang . sedih naa ! sabar je lah .
yang terbaik buat masa ni . bagi die ruang untuk bernafas .
and jangan nak rasa jelous sangat . tu yang mierah cuba buat .
hope lama - lama nanty owkey la .
k lah jam pun dah menunjukkan pukul 2.04 pm
apa lagi . tak reti -reti nak masuk class .
hehe . bubye guys n bye my baby blogie . MMUUAAHHHX !

0 ♛ no title ♛

Nov 29, 2011

heyy guys and assalamualikum
hmm hari ni baru dapat update baby blogie ni
sekarang ni semua nak cepat . short sem la katakan
k la nak story sumthing cikit boleh tak .
nak story apa yang aku rasa .
aku ni kalau tade masalah tade nye nak update baby blogie ni .
kesian baby blogie aku . mood die asyik sedih je . tak penah happy .
sory taw . hmm semalam si dia tanya , kaw sayang aku tak ?
time tu kiteorang gaduh . tanya soalan face to face plak tu .
aku yang nak setle face to face tapi kalau dah berdepan dengan die
semua benda tak jadi . sampai nak jawab yang aku sayang die pon aku tak berani .
malu ! ada jugak kan perasaan malu . padahal aku ngan die da lama kowt .
tapi kenape perasaan malu tu still ada . n lagi satu aku takut nak berdepan
dengan die kalau time die tengah marah . serious aku takut gila !
hmm kenape ea . aku pon tak tahu .
sekarang ni aku ngan die asyik gaduh . tak pernah lepas dari gaduh .
aku yang buat salah . aku ni tahu buat salah je kan .
n die pon sekarang macam dah penat layan kerenah aku .
macam budak2x . tu die lah cakap .
ntah la . tak tahu nak buat macam mana lagi .
susah kan nak pertahankan satu hubungan .
banyak sangat halangan nye . masing2x dah tak percaya antara
satu sama lain . apa nak jadi lepas ni . aku pon tak tahu .
berserah je la . . .
akhir skali . aku rindu saat2x manis aku dengan die .
macam gambar yang kat atas tu . bila aku dengan die nak jadi macam tu balik .
hope satu hari nanti tiba lah masa tu .
AMIN

0 ♛ i miss you ♛

Nov 22, 2011

heyy guys and assalamualaikum
hmm korang buat apa tu ? sihat tak ? dah makan belom ?
banyak tanya la plak . hehe . mierah kat mamak ni . class pagi
cancel . bukan main lagi ciap bagai . tott tott tade clas .
eeee tension nye . da la lagi berape minggu nak final . clas plak nak tak nak je kan .
kejap ada kejap tak . banyak yang takde dari ada . hmmm sabar je lah .
owkey . nak story cikit . story sal entry yamg kat atas tu . nampak kan . kalau yang
tak nampak tu miera tak ley nak wat pape lah ! huhuhu . . .
emmm , rindu dia lah . tapi dia rindu mierah ke . tah2x mierah je yang rindu
dia tapi dia langsung tak rindu mierah . sedihhh kan . tapi harap2x bukan mcm tu
lah . sambil2 duk menaip ni kan . tetibe teringat kat tea o' ais yang
mierah pesan tadi . hahaha . tak minom pon lagi . tu la syokkk
sangat online sampai tak sentuh pon air tu . hahaha . gila kan .
k la da ta tao nak merapu apa lagi ... hehehe

0 ♛ im adore with dis ♛

Nov 21, 2011
heyy and assalamualaikum
lama gila tak update baby blogie ni .
sory k . tade masa la nak online . kalau online pon kejap2 je .
so tak sempat nak merapu at baby blogie ni . tapi kan ~
hari ni tetiba ada masa plak . huhuhu . ayat macam mintak kaki kan ??
dah online then apa lagi bukak la baby blogie ni then update la
apa yang rasa terlintas di hati ni . hee ^^

hmm nak share sumthing ni . . .
boley kan ? ? hehe . dalam masa online .
tetiba tgn ni gatal nak download gambar la plak
nak tahu gambar apa ???
jum kita tengok ea .






















huh ! cantik kan . tapi satu je masalahnya
mierah tak biasa la pakai benda ni smua . .
sakit kaki kowt . orang cakap kalau nak cantik ni sakit .
memang betol kan ~ huhuhu
then tadi mierah tanya kwn baik mierah ,
kalau aku pakai heels mcm mana . . dia gelak . jahat na . haha
hmm maybe satu hari t mierah akan biasakan diri dgn benda ni smua .
wish me luck owkey . haha . k la stop sampai sini je .
bubye ......... :-*

1 no title

Oct 24, 2011
heyy guys and assalamualaikum...
apa khabar semua . lama kan mierah tak update blog .
kadang2 sampai ada orang cakap yang mierah ni malas nak update baby blogie ni ~
mana ada . bukan malas la sygs tapi tade masa . hmm skang dah ada masa .
sebab pagi tadi bangun awal . ingat ada clas pukul 8 then dah siap bagai .
check2 jadual class ~ hari ni miera tade clas . HALAMAKKKK !
menyirap doe . hahah . salah sendiri jugak so time jela =)


apa lagi dah ciap2 macam ni takkan nak sambung tido balik .
mestilah tak ~ miera pon turun pegy ofies nak jumpa cik SAIFUL
tapi dia plak ta datang lagi . then apa lagi terjah ke libry la n online . huhu
tu dapat update baby blogie ni . hehehe. kena lah pinjam PC libry kalau
nak online ~ maklumlah lappy sendiri dah kena tibai . kalau dpt
orang yang amik tu aku tibai sampai lumat !!!!!


okay ~ miera nak share smthng . hmm pasal apa ea .
pasal cinta hati saya . miera dgn cik RARA ni dah okay .
but tak declare apa2 lagi sebab miera takut .
takut nanty kalau dah declare benda lama jadi balik ~
tanak macam tu . but masa break a.k.a putus tu kitorng tak ada
kata putus pon so .. paham paham je laa..
huhu . sygs die ---> rara

0 new sem !!

Oct 17, 2011
heyy guys and assalamualaikum..
buat apa tu ? hope sihat la yee . hmm awal plak saya mengUPDATE blog
hari ni setelelah sekian lama menyepi . huhu . today is 17 octber .
saya dah start daftar sem baru . tapi skang ni pon saya tak ciap2 lagi nak
pegy kolej . dekat la katakan . berape langkah je da sampai . hee ^^
malas nak pegy awal sebab saya tahu kat office pon mesty tengah full tu
so baik saya tunggu dia reda cikit nanty pegy lah . hoho
alasan je kan . *padahal aku takut nak tengok result . kikik =)

k la guys ~ nak out dulu . sambung dengar lagu plak .
bubye ! cheers *Big smile

0 suka suka

Oct 2, 2011
heyy guys and assalamualaikum
hari ni hari ahad kan.. bestnya kalau dapat hang out
jum.....sape nak ikowt saya angkat kaki ~
hmmm tade pon yang nak ikowt saya . sedihnya :(
tapelah.. hang out sorang2 pon boley. hahaha
tapi best kan kalau dapat hang out dengan orang tersayang.
jap jap ... saya ada orang tersayang ke ? hmmm dah tadelah.
so tade orang nak teman saya. kalau dulu si dia je yang
menjadi peneman setia saya.kesian awak kan.ikowt je saya. hee
semalam kan saya pegi downtown mines and then saya ada tengok satu
couple ni.sweet sangatttt.jelous d0e ~ hahahah
teringat balik zaman saya n si dia dulu.pergi mana2 mesty ada awak n
kalau awak pergi mana2 mesty ada saya.tak pernah berpisah pon sampai
kawan kita cakap 'korang ni asyik berkepit je' hahaha. tu dulu. sekarang,
masing2 dah bawak diri masing2 kan...
hmmm k lah da ta mao ingat2 lagi.

okay, masa saya dekat downtown tu ~
saya ada plan nak jumpa someone ni. tetibe rasa nak meet dia.
kenape ea ??rindu kowt. haha. bunyi rindu tu macam pelik
je sebab kitaorg baru jumpa sekali je a.k.a baru kenal..
padahal satu kolej tapi boley plak baru kenal kn...
mana tak nya ~ budak kolej tu bukan 20 30 orang je tapi
ramai kowt so dats why tak kenal dia. hehe.
petang tu dia ada cakap nanty malam kalau boley i jumpa u.
then malam nya pulak , saya text la ckap nak meet dia. dia pon on je apa lagi.
hmm dia datang amik aroud 3 am then kitaorg pegy makan mcd at area bangi.
isi perot dulu la. lepas makan apa semua tu.
kitaorg plan nak lepak kat putrajaya then pegy lah.
sampai je sana . tahu tak apa. tutup kowt~ hahaha.
baru ingat nak luangkan masa dengan dia tapi da tutup so
dia tanya nak pegy mana. hmmm then saya cakap 'ntah'
tak tao sangat area cini. haha. pusing punye pusing dulu at
putrajaya tu tengok2 kawan saya a.k.a kawan baik saya dah
tertidur kat belakang. mana tak nye jam dah almost 5 am...
haha. dia pun tanya saya ngantuk ke?
saya jwb tak.then saya cakap ' u ngantok ea ' kalau ngantok kasi i
drive then tetibe t u tgok kita dah masuk
longkang. hahaha.
buat lawak plak saya ni.. hmmm then kitaorg
pon balik la. dlam perjalanan balik tu byk jugak y dibualkan.
dia ada ckap nanty da susah nak jumpa.
saya da nak balik terengganu [my hometown]
then dis week dia busy dgn projek kolej ~
next week plak dia dah daftar sem baru then after dat,
saya pon da daftar sem baru so mesty busy dengan clas plak tu.
da la tempat saya dengan dia lain. dia area PJ , saya plak KD.
jaoh kowt. hmmm memang susah nak jumpa nanty kn.
sedihnyeeee :(
tak tao apa sebab saya nak sedih. hmmm
maybe saya selesa dengan dia..
selesa??? hmmm ye kowt.
tade sebab lain ea ... teettttttt...
hahah. k lah saya nak choaww dulu ~
bubye and wasalam

2 luahan hati

Sep 28, 2011
hey guys and assalamualaikum
hope korang sihat k ~ ehmm da lama ta update my baby blogie ni..
dah berhabuk dia . kesian kan . sory taw ~
hmmm hari nak post entry pasal apa ea . tah lah .
just nak story cikit about hati ni . susah kan cite pasal hati ni .
kejap dia okay kejap dia tak okay . dia datang mood tak okay tu.
satu keja pon susah. apalah kaw ni hati ~

hari tu kan saya dah boley lupakan pasal some1 tu .
tapi hari ni tetibe saya ingat balik . kenape ea ?
sakit kan kalau kita ingat balik . better just forget about dat but how ?
boley sesape ajar saya tak . sakit kowt kalau kita asyik ingat jep.
hmm awak pon da ada life awak sendiri sekarang ni n saya tak termasuk pon
dalam life baru awak tu. sedih nyee... sabar je lah.
then semalam pon kita da janji yang kita akan jadi KAWAN BAIK kan .
so da memang tertutup ah peluang saya. faham faham jelah peluang apa. hmmm :(
pastu ada plak sorang budak tu cuba untuk dapatkan awak. tak yah mention nama dia lah nanty jadi cite lain plak. dengar je awak cite pasal dia tu saya teros diam. awak cakap awak tak suka dia tapi lama lama nanty awak akan suka dia jugak. jelous kowt. saya cakap kat awak yang saya jelous then awak cakap habis dulu awak tak jelous plak bila saya buat hal.. saya jugak yang kena. haha. sekarang ni dah tade orang nak jaga saya macam awak jaga saya dulu sebab sekarang awak dah sibuk jaga budak tu. dulu awak janji walau apa pon jadi awak akan jaga saya. tapi mana ??? tah la wak. saya doakan yang terbaik untuk awak. and saya akan gembira untuk awak asalkan awak gembira ~
*HACKS*
awak tahu kan apa makna ni .
awak yang bgtaw saya pasal HACKS tu.
nama awak dalam fone saya still lagi *HACKS* tu.
tapi dalam fone awak tah la.
takut nama *HACKS* tu dah bertukar nombor.
bukan nombor saya lagi.
hmmm ~

0 saturday september 17

Sep 17, 2011
hey guys and assalamualaikum

hmm pagi tadi ada someone text mierah .
dia ajak mierah hang out hari ni . [ nak ajak ak kuar, kw pon ak ta tao sape ]
sebab no dia tade dalam list fone mierah so dats mean meybe i don't knoe
he / she
then mierah text dia . ' sape ' ringkaskan . haha . after dat dia col mierah .
dengar je suara dia, mierah dah tao dia sape . dia baru cakap nak kuar tak .
then ~ ttoooott toooottt tooooott ~ mierah matikan fone.
hahhah jahat kan mierah ni . kesian dia . tak abes cakap lagi.
nak tao tak sape ? heee ^_^
my ex bf . hmmm

awak ! sorylah kalau tadi saya matikan macam tu je .
tak bermaksud nak sombong atau apa .
tapi ... ntah lah .

you already have ur own life n me too.
mesti korang cakap ' alah kuar je kowt, takan tak bole '
boley to memang boley sesangat tapi nanty susah la.
sebab mierah pon rapat dengan gf dia tu .
gf awak pon salu jugak tanya saya.

awak ada text tak ?
ada col tak ?
ada ajak keluar tak ?

hati pompuan . dia cakap je dia okay kalau saya nak kuar ngan awak .
tapi takan dia tak jelous langsung. kan-3 ?
hmmm tengok lah macam mana..
one day nanty kita akan jumpa jugax .
sabar okay ^^


0 thanks awak

Sep 16, 2011
hey guys and assalamualaikum

now nak update pasal besday present yang awak
kasi kat saya. sapa awak tu ? mesty lah cinta hati saya
MR.RR ~ huhu ^^

awak ~ thanks sbb buat slide show tu untuk saya.
terharu sangat masa baca tu. saya baca sorang2 sebab awak
malu. awak bagi saya tengok slide tu then awak lari pegy mandi.
pandai ea. semua kata-2 yang awak tulis pasal saya n pasal awak tu
sangat menyentuh perasaan. awak ni pandai jiwang jugak ea b.
first, masa awak bgtaw saya yang awak ada buat satu slide show utk saya as
a besday present. TERUJA sgt-3. da la time tu saya kat kg. tak sabar nak jumpa
awak n tak sabar nak tgok slide tu.

and then bila saya dah tengok n dah baca sendiri. ALLAH je yang tahu
apa ada dalam hati saya and apa yang saya rasa time tu.
thanks sgt-3 .
saya sayang awak ! awak bgtaw saya macam mana diri awak
sebelom kenal saya and selepas kenal saya.
time tu saya rasa ~ awak saya punya ~ fullstop.
hehehe ^_^ i wish you always be mine ~ AMIN

luv u b ' mr. RR '
[ raihan razak ]

0 new hair !

hey guys and assalamualaikum
tak jawab dosa. hehe ^^
hmmm bosan lah petang-2 macam ni.
nak text orang tersayang tapi kiteorang ada prob cikit.
so lupakan lah niat untuk text dia. kalau boley nak sgt-3 text dia.
tapi.... hmmm ada tapi lagi. haha ~ tapi maybe he need some space
so saya buat hal saya dulu. hal apa ? apa lagi online muka buku
n update my baby blogie nie. and dengar lagu. tu adalah perkara wajib bila
tade mood ~ bosan ~ and sedih !!! ish3

dalam masa seminggu ni .
saya ada hang out dengan teman baik saya. huhu
dah tade keje nak buat ~ apa lagi kuar lah
so i want to share some picture yang saya snap.
hehe ........



* she is my bff just like my sister for me

gambar ni kiteorang snap kat pavi. tunggu nak tengok wayang cite Johny English.
klakar gila cite tu. memang tak kering gusi ah. hehe.


* yang ni plak saja syok sendiri posing sorang-2



* pic ni plak pada hari yang lain. dekat mcd area bb

hmm da tade pape nak bebel . dah mati idea.
heheh. ==' bubye

0 sekali lagi

hey guys and assalamualaikum . . .

hari ni saya ada nak luahkan something yang mungkin selama ni
dia tak nampak n tak sedar. hmmm ==' saya suka awak ~ saya sayang awak n yang penting saya chynta awak. tapi mesti awak tak percaya kan ?

awak salu cakap saya ni tade perasaan. always main-2 kalau depan awak.
sebenarnya , yes ! i love you from deep of my heart.
saya harap awak percaya saya. mungkin depan awak saya tanak tunjuk perasaan
saya yang sebenar. sebab saya takut. takut untuk kehilangan awak. saya harap saya tak terlambat. saya salu sakitkan hati awak. buat awak sedih n macam-2 .
saya jahat kan . kenape lah saya malu sangat nak tunjuk perasaan saya ni.
saya pon tak tao. and one more time , saya harap saya tak terlambat.
dulu saya pernah sia-2 kan awak.
n then awak bagi saya second chance.
susah kan seseorang tu nak bagi
peluang kedua tapi awak bagi saya .
thanks awak.
hope awak percaya saya.
saya sayang awak <3

0 IM SORRY !

Sep 15, 2011



saya mintak maaf sangat-sangat
saya selalu buat awak marah dengan saya
saya selalu buat awak sedih
saya selalu sakitkan hati awak
saya selalu berkasar dengan awak
saya selalu tinggikan suara dekat awak
jahatkan saya ~
kalau boleh saya nak jadi yang terbaik untuk awak
kalau boleh saya tak nak sakitkan hati awak
tapi saya pun manusia biasa yang selalu buat kesalah
saya harap awak maafkan saya
saya sayang awak

0 i miss you!

Jun 28, 2011



# it's tough to forget about you. But im trying !


p/s : I need you and I miss you :'(

0 lebih dari indah :)

Jun 27, 2011
heyy my baby blogger n
hell0 t0 all blogwalking yang sudi
singgah kat blog mierah yang tak seberapa ni.
how ar u t0day? hopefully u ar fine ^^ 0kay!

nampak tak tajuk kat atas tu!
nampak ken? kalau tak nampak
tu buat2 nampak lah! hee
" lebih dari indah"
ni sebenarnya tajuk lagu nikita willy.
kalau k0rang nak dengar search jep kat you tube.
then k0rang dengar k.. kalau tanak dengar p0n tape.
tak paksa okay!

mierah suka lirik lagu dia.
lagu ni sesuai dengan jiwa mierah buat masa
sekarang ni.. mierah nak share cikit lirik lagu die

_____________________________________

bergetar hati ini
saat mengingat dirimu
mungkin saja diri ini
tak terlihat oleh mu
aku fahami itu

bagaimana caranya
agar kamu tahu bahwa
kau lebih dari indah
di dalam hati ini

lewat lagu ini
ku ingin kamu mengerti
aku sayang kamu
ku ingin bersama mu
_____________________________________


b0leh tahan kan lirik lagu ni.
ada maksud yang mendalam tu. hehee

k la mierah pon da ta ta0 nak tulis apa.
nak share story tapi bukan skarang kowt.
next time okay..
sayang k0rang semua!!


chears*Big smile

4 perfect two ❤

May 18, 2011
heyy my baby blogger...
rindu kamu LOL..
kamu sihat tak..jap nak check baby blogger
mierah ni sihat tak..........
okay, kamu sihat..hohoho^^

entry ni pasal lagu at korang dengar kat
baby blogger mierah ni..
sambil dengar bolehlah MELALAK skali
betol tak..

jum jum..............

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies i feel in my belly
You can be the captain and i can be your first mate
You can be the chills that i feel on our first date

You can be the hero and i can be your side kick
You can be the tear that i cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin
Or you can be the sunwhen it shines in the mornin

Dont know if i could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time that i know we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one i wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And im the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and i can be your princess
You can be the sweet tooth and i can be the dentist
You can be the shoes and i can be the laces
You can be the hearth and i spill on the pages


*yang lain tu korang sambung sendiri dekat kotak comen mira
boleh? tak payah semua. satu perenggan lepas
perenggan yang kat atas tu je...hohoho ^^
sape boleh sambung n paling kreatif mira kasi topup rm5.
huhuuhk..nak tanak? tanak takpe.
( tak rugi duit ak )
yang paling kreatif la yang dpat topup tu (=
sorang je k.kepada yang bertuah..

cop cop..lagi satu,dalam comen yang korang tulis
lirik lagu tu. korang masukkan skali dgn nape korang suka
lagu ni..ada pape memori ke ngn lagu ni..
mira nak tau..hohoo
sebokkk je aku ni...

mierah kasi ni pon saja2 jek..
papepon jum kite MELALAK dulu..

cheers* Big smile

6 she so cute ^^

May 17, 2011
heyy to all blogwallking dalam dunia berblog ni and
haluu to my baby blogger..new entry kali ni mierah
nak story pasal sorang budakk ni..
budak ni ialah lilynana lexy..
mesti korang kenal die kan..
kepada yang tak kenal tu jum la singgah2 blog die
http://lilynanalexy.blogspot.com/

okay..mierah nak start sal lily ni..
first nye mierah dah lama berhajat nak story
sumthing about her but ta berkesempatan nak buat.
kali ni mierah dah sempat nak buat..hohooh

k la..macam mana kiteorg boleh kenal?
mesti la dekat facebok..laman social yang paling maju
sekarang ni..mierah yang add die..then die app..
happy tau..die dah la cantikk..cute..semua ada la..
mierah suka gambar die yang ni




*cantikkan si lily ni..
mierah suka cara die amik gambar..
sangat2 cantik..
pandai post lak tuh..hehhee^^
jum kita tgok gambar die yang lain..









something about her...
name: lilynana lexy ( not real name.mybe ^^ )
stay: shah alam
age: 20 dis year ( tapi die punya face mcm bdk2 kn. cute )
if korang nak kenal die add la die at fb..

lily...mierah suka rambut lily..
auwwww cantik sgtt (=
k la da tak tau nak merapu apa lagi..

see u baby blogger
cheers* Big smile

2 SEGMENT BLOGLIST UNTUK BLOG FOLLOWER 300 DAN KE BAWAH

May 16, 2011

" komuniti blogger di malaysia mestilah bersatu padu ,
bekerjasama dan saling hormat-menghormati di antara satu sama lain
bagi mewujudkan silaturahim yang erat serta perpaduan yang hebat ,
salam 1 blogger dan salam 1 malaysia "


pesanan penaja : kepada siapa yang nak join segment bloglist
untuk blog follower 300 dan ke bawah ini boleh lah
tinjau-tinjau di blog Sekencang Angin..


* memandai je saya cakap ni pesanan penaja..
huhuhukk ^^

2 cadbury

May 15, 2011


heyy pepps..hello to all blogger n to my baby blogger..
kamu semua sihat? hope sihat la ye..
hmm hari ni nak update pasal cadbury, boleh?
mesti lah boleh..ni kan baby blogger saya..ecehh ecehh (=


okay lets start..
why i make new entry about CADBURY..
korang kenal tak cadbury..
mesti semua orang kenal kan..
kalau ada yang tak kenal, tengok
gambar kat bawah ni okay ^^




| wahh..sedapkan tengok coklat cadbury
dairy milk kat atas ni..meleleh air liur saya..hahaha |

im fallin in love with cadbury since i kid..
kamu sangat2 sedap kan incik cadbury..
sehingga menjilat jari..( curi tagline orang )
nak tahu serba sikit sejarah tentang cadbury tak..
cadbury ditubuhkan hampir 200 tahun yang lalu
ketika John Cadbury membuka sebuah kedai di Bull Street,Birmingham
pada tahun 1824..





*inilah dia incik John Cadbury tu

okayy..cadbury ni datang dalam bermacam macam jenis..
coklat bar ada..hot coklat ada..cadbury finger pon ada..
nak buat cake pon bole..semua sedap la..i like^^

kalau boleh hari hari nak makan kamu
incik cadbury..hohoho..





k la..dah tak tahu nak mengarut apa lagi
pasal kamu incik cadbury..
pape pon terima kasih sebab menemani
hari hari saya..

cheers* Big smile



May 14, 2011


heyy my baby blogger..and heyy to readerss..
hope korang semua sihat :)
happy saturday^^ korang hang out tak hari ni..
mierah duduk umah je..
malas nak kuar..hohoho..
jum lepak ngan mierah kat umah ni ~


okay..entry kali ni something about LOVE..
LOVE is a big word and so meaningful..

love means treating others weel

the first meaning of love has to do
with how u treat the person
u care about..creating a close,
loving relationship is not actually so difficult
to understand! how to do it can be learn..
in fact, it has to be leraned by everyone
who knows how to sanctify their
relationship rathet than pollute it.

love means pleasure

when couple treat each other well,
they delight in each other,
and love means pleasure,
deep emotional enjoyment of each other.


__________________________________________________
A relationship is like a rose, How long it lasts, no one knows;
Love can erase an awful past,
Love can be yours, you'll see at last;
To feel that love, it makes you sigh,
To have it leave, you'd rather die;
You hope you've found that special rose,
Cause you love and care for the one you chose.
__________________________________________________

Love is the power which can make you or break you.
Everytime I close my eyes your love is all around.

___________________________________________________




p/s: I LOVE YOU

cheers* Big smile

0 my little brother

May 10, 2011
dik seriously rindu gilaa kat kamu !



heyy baby blogger..dis is my adeq..i call him adeq!
name: Ben Lee
age: 18teen dis year
BOD: 15 sept 1993
stay: pj
status: taken already by Khaulah Minoz
so don't try to take him from me n his gf.
kau lah adeq aku sampai bila2 :'(

die just adeq angkat saya je..
suka buat lawak n kadang2 mengong jugak ko kan deq..
kalau mcg dengan die tak boleh reply lambat2 nanti kena
marah ngan budak ni. dah la ko kurus je deq tapi kalau
marah. wah2 kerbau pon takut. haha
gurau je.. adeq! kaka sayang adeq.


* suka gambar ko yang ni deq..
cute sangat dengan rambut ko tu.
tapi sekarang rambut dia da pendek..
dah potong. tapi still lagi ko cute deq..



budak ni suka main gitar..boleh tahan a ko men gitar deq..
dah banyak video yang die upload kat fb die..

ko ingat tak ko penah janji ngn kaka yang ko nak col kaka
then suruh kaka dengar ko main gitar.. mesti ko ta ingat kan deq..
tapi kaka ingat lagi. ko dah janji k. suatu hari t kaka tuntut janji ko..
hahaha ^^

k la dah malas nak merapu sal ko budakk..
eh satu lagi. adeq tak suka kaka panggil ko budak kan..
kaka ingat lagi kalau kaka panggil adeq budak, adeq cakap
kaka yang budak sbb kaka lagi pendek dari adeq..
sangat jahat kamu deq..
hahah :P

k la..hope happy happy selalu ye deq..
miss u adeq :'(


cheers* Big smile

0 snap snap

heyy my baby blogger.. kamu semua apa khabar?
hope korang semua baik2 jep. kalau tak sihat pegi klinik
then if tanak pegi klinik just take medicine ok ^^
saya pun kurang sihat ni tapi malas nak makan ubat.
jangan jadi mcm saya malas makan ubat..

okay..new entry kali ni SNAP SNAP..
apa tu? last entry ary tu saya ada ckap yg saya
suka snap pic so kali ni pun dengan bushan yg melanda
then ta de apa nak buat saya mula la snap pic..

*walaupun sakit tapi still lagi boleh snap pic.
itulah saya. huhuk =='




*first picture


*second picture


saya upload dua pic ni jap.
takpayah upload banyak2, bukan cantik pon.
ahahah. dats all for now.
see u soon

cheers* Big smile

2 bila rasa bushan

May 8, 2011




bila bushan ni la xtvt saya
snap picture banyak2
tambah koleksi la katakan
tapi pic ni je yang saya upload
malas nak upload yang lain ^^


hmmm can i mix this entry.. ofcos can. haha :)
i wanna write something for my lovely mummy
my mummy are my inspiration
i can't live without u mummy
so please don't ever try to leave me alone
i love u so much
without u i am nothing


cheers *Big smile

0 kusut!!!!

Feb 24, 2011
saya nak luah perasaan cikit...
saya tengah serabut sgt3x

disebabkan seseorang yang bernama
lelaki, saya n kawan2 nyaris nak gado besar..

gempak an... laki tu memang bodoh n teramat bodoh...
if dat boy infront of me now i will slap him... seriously i will do it...



awak ingat bole nak jatuhkan perempuan macam tu je... please laa...
tak semestinya perempuan tu lemah ok...
awak dah la buat perangai bodoh tu lagi...

berubah la.. buat malu je..
dengan buat macam tu awak bukan dapat apa2..
lagi rugi ada la..



apa2 pon saya sayang kawan saya ok..
awak??? bole blah la...
buat semak jek... kan3x??? :))
pape p0n, now im oke dari mo0d yang tak menentu tu..
thanks my fren cause always support me
we love each other right..


thanx to readers yang sudi baca blog yang ta seberapa ni..
tu pon kalau ada y baca.. ahahahahha +_+

enjoy reading
~~BYE~~

0 photography

Jan 18, 2011


chumil kan kamera tu. mierah nak tu.
mak tolong belikan untuk adeq satu boleh ta ???




auww.. sweet an pic ni. kan best law mierah ngan tott cmne.
ehehhe. pape pon mierah arap mierah kekal ngan incik toot tu.
walaupun kita jaoh tapi dekat di hati an. cam tv9 la plak. =='

awk ! saya sygs awk. so please jangan sakitkan hati saya k !
rindu incik toot. bila boleh meet ni. awk kat JB, saya kat KL
susah kan. tapi nanti mesti kita meet jugak kan.
wish you hepy always.
sygs awk sgt3 !